Zöld kávé egészségvédő hatásai

A zöld kávé kivonatnak kiemelkedő szerepe van a testsúly kontrollban, a benne található klorogén sav csökkenti a táplálékkal bevitt szénhidrátok szervezetünkben történő zsírrá alakulását, így a szervezet hozzányúl a tartalékaihoz, segít beindítani a fogyást.

A zöld kávé támogatja az egészséges vérnyomást, a véredények funkcióját és annak integritását. A klorogén sav, a zöld kávé természetes összetevője egyfajta szívvédő antioxidánsként működik.

A zöld kávé, a nyers feldolgozatlan, pörköletlen kávébabok magas klorogén sav tartalmának köszönheti erős antioxidáns hatását, hatékonyan küzd a szabad gyökök ellen.

Szervezetünk az étkezések alkalmával a táplálékaink szénhidrát tartalmát glükózzá alakítja, ami a vérárammal együtt vércukorként terjed a szervezetünkben, ha a vércukorszintünk magas, a máj a feleslegesnek ítélt cukrot zsírrá alakítja, mely energiaraktárként üzemel, amikor csökken a vércukorszint a szervezet ebből fedezi energiaigényét.

A kutatások azt bizonyítják, hogy a klorogén sav blokkolja a glükóz-6 foszfatáz enzim működését, amely a véráramba jutott cukor szintjét szabályozza, ezzel korlátozza a véráramba jutó cukor mennyiségét. MInél több cukor van a vérben a szervezet annál több inzulint termel, ha magas az inzulin szintünk, akkor a zsír nem ég el a szervezetben, hanem raktározódik a zsírsejtekben, mivel rontja az anyagcsere hatásfokát, túlsúlyhoz vezet.

A zöld kávé kivonat eltünteti a zsírpárnákat, miközben energiához juttat.