Zöld kávé egészségvédő hatása

A zöld kávé alapanyagaiban megegyezik az általunk ismert feketekávéval,vele ellentétben a zöld kávé elveszítené biológiailag aktív hatóanyagait a pörkölés során. Mind közül az egyik legfontosabbat a klorogénsavat, amely felgyorsítja az anyagcserét, és hatékony segítség a felesleges kilók leadásában. A klorogénsav képes arra,hogy csökkentse a táplálékban bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, ezáltal a szervezet a korábban elraktározott tartalékaihoz nyúl.

A zöld kávéban található klorogénsav antioxidáns, véd a szabadgyökök káros hatásaitól, lassítja a szervezet öregedési folyamatait. Segít a bél és májrák kialakulásának megelőzésében, koffeintartalma frissít, javítja a koncentrációt, tisztitja a légutakat,erősíti a szívet és csökkenti az epekő kialakulásának esélyét. A zöld kávé javítja a sejtek mikrokeringését,felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat,korlátozza a véráramba jutó cukor mennyiségét, nem emeli meg hirlelen a szervezet inzulinszintjét, ami később éhségrohamokhoz vezetne.

Napi két csésze zöld kávé elfogyasztása, reggel és délben, csökkenteni fogja az étkezés utáni hirtelen vércukorszint emelkedést. A klorogénsav az elismert zöld teánál tízszer jobb antioxidáns védőhatással rendelkezik. A legjelentősebb három faj a Coffea arabica, a Coffea liberica és a Coffea robusta - a legjobb minőségű kávé az arabica fajtából készíthető.

A zöld kávé polifenoljai javítják a sejten belüli kommunikáció hatékonyságát, ami serkenti a sejtmegújulást, az immunitást.