Zöld kávé kivonat hatása

A zöld kávé kivonat nyers és pörköletlen kávébabokból készül. A kávé pörkölésével a babok klorogénsav tartalma lebomlik, aminek egyébként a zöld kávé az előnyeit köszönheti. A klorogénsav segít a cukorbetegség kezelésében és a testsúly kontrollálásában.

A klorogénsav egy olyan erős antioxidáns, ami legyőzi a szabad gyököket és semlegesíti azokat.

A zöld kávé csökkenteni a zsírszövet mennyiségét. Stabilizálja a vércukorszintet. A klorogénsav molekula megtartja a glükóz-6 foszfátot, ami a glükózt bejuttatná a véráramba étkezés után. Vagyis a zöld kávéval kontrollálhatjuk a vércukorszintet és csökkenthetjük a glikémiás megpróbáltatások kialakulásának esélyét.

A glükózszint stabilizálásával lassítható az öregedés, javíthatóak a pszichológiai funkciók, fokozza a hormonok munkáját és elősegíti a szervezet védekezését.

Fokozza a test zsíranyagcseréjét. A klorogénsav így a zöld kávé is segít a májnak feldolgozni a zsírt, az emésztés során gátolja a zsír lerakódását.Fokozza a kalóriaégetést a zöld kávé másik előnye, amivel segít a súlykontrollban, az, hogy segít fokozni a hőtermelést, így a szervezet több kalóriát éget el. Az anyagcsere fokozódásával a test több zsírt éget el, a testsúly is csökkenni kezd.

A zöld kávé fogyasztása előnyös a fogyókúrázók és a cukorbetegek számára is, de azoknak is, akik csak meg akarják őrizni egészségüket.

A zöld kávé csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást is, miközben fokozza az ébrenlétet, és növeli a memóriát.